Deel dit artikel
-

Ambitieus actieplan Techleap gepresenteerd

Techleap.nl, voorheen StartupDelta, heeft dinsdag in het Louwman museum in Den Haag een ambitieus plan voor de komende jaren gepresenteerd. Zo moet het aantal internationaal succesvolle scaleups in 2023 met 15 procent zijn gestegen en moet het aantal lastig in te vullen softwarevacatures (nu zo’n 12.000) in 2023 met een kwart zijn teruggelopen.

Ook hoopt Techleap.nl 10 procent meer venture capital te realiseren voor startups in Nederland en moet het aantal zogenoemde deeptech startups zijn verdubbeld. Daarbij moet worden gedacht aan AI, computer vision, robots en nanotech. TechLeap wordt onder meer partner in Kickstart.AI, een AI-verbond van een aantal grote bedrijven.

Techleap wil ook een van de meest diverse talentenpools in Europa realiseren. Ook komt er een internationaal recruitmentprogramma en wordt gekeken hoe inclusie en diversiteit kunnen worden gestimuleerd.

TechLeap hoopt jaarlijks verder zo’n 10 miljard aan durfkapitaal naar Nederland te kunnen halen, een vertienvoudiging ten opzichte van 2020. Die 10 miljard is zo’n 20 procent van alle investeringen in de EU.

TechLeap wil ook dat de vier grootste pensioenfondsen, de vijf grote banken en verzekeraars een deel van hun kapitaal in vc-funding gaan beleggen.

TechLeap werkt verder aan een Access Program waarmee de 250 meestbelovende startups en scaleups worden geholpen met (internationaal) groeien. Begin januari was het overheidsbedrijf nog met vijftig startups aanwezig op de CES in Las Vegas.

Voor de versterking van het ecosysteem van startups en scaleups heeft het kabinet tot en met 2023 65 miljoen euro gereserveerd. Hiervan is 35 miljoen euro voor het nieuwe programma van Techleap.nl. In juni vorig jaar is bekend gemaakt dat StartupDelta – onder de nieuwe naam Techleap.nl – met vier jaar wordt verlengd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond