Deel dit artikel
-

Amerikaans bedrijf lanceert bankkaart 3.0

Het Amerikaanse Plastc heeft zijn slimme bankkaart Plastc Card gelanceerd. Dat is een kaart met e-ink scherm waaraan elke bestaande betaal- of bonuskaart kan worden toegevoegd.

De kaart, die 155 dollar kost, fungeert eigenlijk als tussenpersoon voor bestaande kaarten, maar is volledig compatibel met bestaande kassasystemen. Zo is de kaart onder meer uitgerust met een NFC-chip voor contactloze betalingen. Ook pin en magneetstrip worden ondersteund.

Hoewel de kaart nu al besteld kan worden, wordt hij niet eerder dan zomer 2015 geleverd.

Toch is het niet de eerste poging tot vernieuwing van de bankkaart. De van PayPal afkomstige Kanishk Parashar levert al enige tijd een soortgelijk product Coin. Ook die kaart kan niet alleen de Visa en MasterCard vervangen, maar ook ook bonuskaarten.

Coin ziet er uit als een normale betaalkaart, maar heeft een klein display waarop je naam, veiligheidscodes en een overzicht van al je betaalkaarten staan. Door op de kaart te drukken, kun je de juiste kaart kiezen. Nieuwe kaarten kunnen via de Coin-app worden toegevoegd, simpelweg door de kaart langs een minilezer te halen.

Alle gegevens staan versleuteld (128 bit encryptie) op de kaart. De kaart werkt samen met een iOS- of Androidsmartphone via Bluetooth. Wanneer het contact met de smartphone wordt verbroken, kan de kaart niet meer gebruikt worden. De gebruiker krijgt dan nog wel een waarschuwingsbericht toegestuurd. Met een code kan de verbinding worden hersteld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond