Deel dit artikel
-

Amerikaans Huis van Afgevaardigden keurt cryptowet goed

Een wetsvoorstel dat de rol van de Amerikaanse toezichthouder op effecten en grondstoffen bij het toezicht op crypto verduidelijkt, is goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

De door de Republikeinen gesteunde Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21), kortweg HR 4763, werd 22 mei door het Huis aangenomen met 71 Democraten en 208 Republikeinen voor.

FIT21 draagt de controle over crypto grotendeels over aan de Commodity Futures Trading Commission, die de industrie ziet als een meer ontspannen regelgever dan de SEC.

Het voorstel kan alsnog sneuvelen in de Senaat. Het kan nog maanden duren voordat de 100-koppige Senaat FIT21 overweegt, er is geen tijdsdruk.

Zelfs als de Senaat het wetsvoorstel goedkeurt, kan president Biden zijn veto uitspreken. Zijn regering is tegen de goedkeuring van het wetsvoorstel.

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, zegt dat goedkeuring van het wetsvoorstel, een totale overwinning was voor ‘duidelijke cryptoregels’. Meerdere cryptobedrijven, waaronder Coinbase, Circle, Kraken en Gemini, hebben Amerikaanse wetgevers aangespoord om de wet te steunen.

Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), uitte bezwaren tegen de Financial Innovation and Technology for the 21st Century (FIT21) wetgeving. Gensler vindt dat wet de bestaande consumentenbescherming op de cryptomarkt sterk zal verzwakken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond