Deel dit artikel
-

Amerikaanse hoorzitting over desinformatie

Mark Zuckerberg van Facebook, Sundai Pichai van Alphabet (moederbedrijf van Google) en Jack Dorsey van Twitter moeten op 25 maart opnieuw voor het Amerikaanse Congres verschijnen, dit keer vanwege de mis- en desinformatie op de platforms.

Twee overwegend Democratische commissies zijn de mening toegedaan dat de sociale mediabedrijven niet hebben kunnen voorkomen dat onwaarheden over bijvoorbeeld coronavirus en fraude bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen werden verspreid.

De commissies zeggen dat het lakse moderatiebeleid ‘gevolgen had voor de volksgezondheid en onze veiligheid’, verwijzend naar de bestorming van het Capitool door Trump aanhangers.

Er wordt al langer aangedrongen op het beperken van sectie 230 van de Amerikaanse Communications Decency Act. Op dit moment zijn techreuzen niet aansprakelijk voor wat hun gebruikers allemaal doen en laten.

Eerder moesten de topmannen zich verantwoorden voor de dominante positie die ze op internet innemen. Voor Zuckerberg wordt het de vierde keer dat hij het Congres toespreekt.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond