Deel dit artikel
-

Amerikaanse jongeren msn’en liever dan dat ze mailen

Amerikaanse jongeren maken liever gebruik van instant messenger dan dat ze elkaar mailen. Dat blijkt uit een net verschenen, maar alweer enigszins gedateerd onderzoeksrapport van de Pew Internet and American Life Project. Ze gebruiken de messenger vooral om informatie met elkaar uit te wisselen.

Internetgebruikers in de Verenigde Staten tussen de 12 en 17 vinden dat e-mail het beste gebruikt kan worden om te communiceren met hun ouders of met instanties. Als ze met elkaar van gedachten willen wisselen, gebruiken ze liever instant messaging. 90 procent van de Amerikaanse tieners gebruikt nog wel steeds e-mail.Toch zijn ze veel enthousiaster over instant messaging, zo blijkt uit het onderzoek van het Pew Internet and American Life Project. 

Driekwart van de ondervraagde tieners gebruikt instant messaging, tegen 42 procent van alle ondervraagde volwassenen. Bijna de helft zegt dagelijks gedurende meer dan 2 uur te instant messagen met vriendjes en vriendinnetjes. In totaal werden zo'n 1100 teenagers ondervraagd voor het onderzoek.

Zij zeiden het instant messaging programma vooral te gebruiken om weblinks of foto's naar elkaar te sturen, terwijl een derde van de jongeren zegt de instant messaging-tool vooral te gebruiken om geluidsfragmenten en videoclips te sturen. Volwassenen waren veel minder genegen dat te doen, zo blijkt uit het onderzoek.

Bijna 9 op de 10 teenagers zegt het internet te gebruiken, tegen 74 procent in 2000. Het blijken vooral arme (veelal zwarte) mensen te zijn die geen toegang hebben tot het internet. Het onderzoek werd in oktober en november 2004 uitgevoerd. De resultaten zijn nu echter pas bekend geworden.

Deel dit bericht

6 Reacties

ROb

Lang leve de instant mens

Peter Janssen

Grappig dat dit artikel MSN branded is terwijl in de US IM applicaties als die van AOL en Yahoo veruit het grootste marktaandeel hebben.

Dirk

Ik denk dat dat niet alleen voor Amerikáanse jongeren geldt maar ook voor in Europa. IK msn ook veel liever dan mail, mail gebruik ik alleen maar voor als et niet anders kan. En dat geldt bijna voor iedereen die ik denk, van mijn leeftijd:P

Evert

En toch vind ik 't leuker om een mailtje te krijgen, dan dat er op MSN iemand tegen me begint te praten…. Maar 't is wel zo dat ik veel MSN, meer dan dat ik mail.

Vincent

Mail is als de voicemail van de mobile :) IM is gewoon gelijk iemand aan de lijn krijgen 😀

Shopgirl

E-mail vind ik makkelijker voor als je snel iets wilt doorgeven. MSN-en is wanneer ik met iemand een lang gesprek ga voeren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond