Deel dit artikel
-

Amerikaanse kranten blokkeren sites voor Europeanen

Amerikaanse uitgeverijen lijken in verlegenheid gebracht door de Europese privacywetgeving. Vooral uitgeverij Tronc maakte het vandaag wel erg bont door de toegang tot al zijn kranten vanuit de EU te weigeren, daaronder de LA Times en Chicago Tribune. De uitgever heeft ook apps verwijderd uit Europese appwinkels.

Ook Lee Interprises, met 46 regionale kranten, heeft sites voor Europeanen uit de lucht gehaald, terwijl USA Today Europese bezoekers leidt naar een Europese site zonder advertenties.

Het lijkt er sterk op dat de uitgeverijen zich pas onlangs zijn gaan realiseren dat zij aanpassingen moeten maken, maar daar kennelijk geen geld en energie in willen steken. Het is ook nog maar de vraag of de blokkade wel noodzakelijk was geweest.

Het zijn niet alleen de media die worstelen met de Europese wetgeving. De games Ragnarok Online, Loudout en Super Monday Night Combat zijn ook niet meer te spelen in Europa. De ontwikkelaars willen de games niet tegen hoge kosten AVG-proof maken.

Intussen meldt RTL dat zeker tien van de twaalf ministeries de nieuwe privacywet AVG schenden. Alleen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de zaakjes op orde.

De woordvoerders zeggen dat de puntjes nog op de ‘spreekwoordelijke ‘i’ moeten worden gezet.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Fijn nieuws van een omroep doe zijn zaakjes zelf niet op orde heeft. RTL, eerst zelf AVG proof worden, dan over anderen schrijven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond