Deel dit artikel
-

Amerikaanse kredietverenigingen klagen Apple aan

Drie Amerikaanse kredietverenigingen klagen Apple aan voor het 100% monopolie op mobiele portemonnees in iPhones en Apple Watches. Apple had een rechter gevraagd om de zaak af te wijzen, maar die heeft dat geweigerd.

Apple geeft concurrerende mobiele portemonnee-apps geen toegang tot de NFC-chip in iPhones en Apple Watches. Dit betekent dat de eigen Wallet-app van Apple de enige app is die contactloze transacties kan uitvoeren.

Als een bank, kredietinstelling of andere financiële instelling hun kaarthouders wil toestaan contactloze aankopen te doen op een iPhone of Apple Watch, moeten ze zich aanmelden bij Apple Pay. Het bedrijf Cupertino brengt een vergoeding in rekening voor elke transactie.

De Europese Unie onderzoekt deze beperking sinds 2019 als een mogelijke antitrustovertreding, samen met andere mededingingsregelgevers over de hele wereld.

Apple wijst de aanklachten af en stelt dat consumenten eenvoudig fysieke kaarten kunnen gebruiken om contactloze betalingen te doen. Daarnaast zijn er QR-codes.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond