Deel dit artikel
-

Amerikaanse miljoenensubsidie voor Nederlandse kunstmatige intelligentie

Informaticus Cees Snoek van de Universiteit van Amsterdam ontvangt van de Amerikaanse overheid een subsidie van 3 miljoen dollar voor het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie die met hoge precisie en snelheid activiteiten en objecten in videobeelden kan herkennen, vinden en begrijpen.

Waar huidige kunstmatige intelligentie zich vooral richt op het herkennen van eenvoudige acties zoals wandelen, springen en skateboarden, hoopt de Amsterdamse onderzoeker het begrip van kunstmatige intelligentie uit te breiden naar het automatisch interpreteren van complexe visuele activiteiten, zoals een auto die inhaalt en daarna rechtsaf slaat, iemand die een zware koffer tilt uit een achterbak, of een fietsende jongen die aan het texten is op een mobieltje.

De subsidie wordt gebruikt voor het aanschaffen van hardware en het aanstellen van drie promovendi, een postdoc en een programmeur bij het Instituut voor Informatica.

In het project werkt de Universiteit van Amsterdam samen met onderzoekers van Stanford Research International en de Universiteiten van Michigan en Washington.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond