Deel dit artikel
-

Amerikaanse posterijen zien brood in 3D-printers

De Amerikaanse posterijen denken dat 3D-printers wel eens voor een nieuwe inkomstenbron kunnen zorgen als consumenten massaal eigengemaakte artikelen gaan bestellen bij 3D-studio’s.

Advieskantoor Christensen Associates denkt dat 3D-printing wel eens zou kunnen gaan zorgen voor 485 miljoen dollar extra omzet door het vervoer van pakketjes.

Die inkomsten zijn hard nodig omdat er minder post wordt verstuurd. In het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2014 leed USPS zelfs een verlies van 1,9 miljard dollar.

Het postbedrijf denkt niet dat consumenten massaal eigen printers gaan aanschaffen. Die zijn nogal uur. De Postal Service voelt er ook wel wat voor om 3D-printers in postkantoren te plaatsen of om de markt op andere manieren te ondersteunen, bijvoorbeeld op het gebied van de bescherming van het auteursrecht.

Vorig jaar werd de markt voor 3D-printing nog geraamd op drie miljard dollar. Dat zou wel eens 16,2 miljard kunnen worden in 2018.

Deel dit bericht

1 Reactie

delenzenvergelijker.nl

Eerst zien, dan geloven! Ik denk dat 3D printen meer een hype is (een leuke gadget), dan dat het in de toekomst ook echt gebruikt gaat worden waarover we nu allemaal fantaseren. Het is mooi dat je er van alles mee kunt printen, maar is het dan van dezelfde kwaliteit als het origineel? Gaat het net zo lang mee als het originele onderdeeltje van de fabrikant zelf? Gaan we nu allemaal massaal LEGO-blokjes printen i.p.v. kopen? Denk het niet!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond