Deel dit artikel
-

Ook Amerikaanse Senaat wil TikTok verbieden

Ook de Amerikaanse Senaat stemde dinsdag laat voor het wetsvoorstel dat TikTok moet gaan verbieden als moeder ByteDance zijn belang niet wil verkopen.

‘Jarenlang hebben we de Chinese Communistische partij toegestaan om een van de meest populaire apps in Amerika te besturen die gevaarlijk was’, aldus senator Marco Rubio, de toprepublikein in de inlichtingencommissie. ‘De nieuwe wet zal de Chinese eigenaar verplichten om de app te verkopen. Dit is een goede zet voor Amerika.’

Het bedrijf gaf niet meteen commentaar, maar in het weekend vertelde het zijn werknemers dat het snel naar de rechtbank zou gaan om te proberen de wetgeving te blokkeren.

‘We zullen blijven vechten, want deze wetgeving is een duidelijke schending van de rechten van het Eerste Amendement van de 170 miljoen Amerikanen op TikTok… Dit is het begin, niet het einde van dit lange proces’, vertelde TikTok.

Het Huis van Afgevaardigden keurde de wet in maart al goed, maar door een wijziging moest er opnieuw gestemd worden. 360 beleidsmakers stemden zaterdag voor de aangepaste wet, en 58 waren tegen. ByteDance krijgt nu een jaar om een koper te vinden.

TikTok reageert: ‘De daadwerkelijke impact die dit gaat hebben voor Nederland en Europa kunnen we nog niet zeggen. We merken juist dat steeds meer mensen en bedrijven ons platform weten te vinden. Ons streven is, en blijft, om een inclusief sociaal entertainment platform te zijn dat gedreven wordt door positiviteit en ontdekking.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond