Deel dit artikel
-

Amerikaanse waakhond wil meer regulering stablecoins

Het Amerikaanse Congres zou de Commodity Futures Trading Commission meer bevoegdheden moeten geven om stablecoins te controleren en zo de risico’s voor het financiële systeem te verminderen. Dat betoogde afgelopen week Gary Gensler, voorzitter van de Securities and Exchange Commission, de financiele waakhond van de VS.

Stablecoins zijn meestal gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en worden voornamelijk gebruikt om de handel in andere digitale activa te vergemakkelijken.

Met ongeveer 150 miljard dollar aan marktkapitalisatie hebben stablecoins veel overeenkomsten met geldmarktfondsen en moeten ze dienovereenkomstig worden gereguleerd, aldus Gensler.

De overgrote meerderheid van de crypto’s, inclusief zogenaamde algoritmische stablecoins, zijn effecten en vallen onder de autoriteit van de SEC, terwijl een handvol dat niet is, zei Gensler.

De Financial Stability Oversight Council, een Amerikaans regelgevend panel bestaande uit de hoogste financiële toezichthouders, heeft eerder deze maand aanbevolen dat het Congres wetgeving introduceert die de risico’s van digitale activa voor het financiële systeem aanpakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond