Deel dit artikel
-

Amerikaanse waakhond wil overname arm door Nvidia blokkeren

De overname van chipontwerpspecialist Arm voor 40 miljard dollar door chipleverancier Nvidia wordt steeds onwaarschijnlijker. De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft donderdag een rechtszaak aangespannen om overname te blokkeren.

De FTC vindt dat de overname concurrentieverstorend is voor de chipindustrie en Nvidia onwettige controle zou geven over computertechnologie en -ontwerpen die rivalen nodig hebben om hun eigen chips te ontwikkelen.

De Europese Commissie had al een uitgebreider concurrentieonderzoek aangekondigd naar de voorgenomen overname van Arm. De commissie denkt dat de overname kan leiden tot hogere prijzen en verminderde innovatie. Een vitale leverancier van onder meer Apple, Samsung en Qualcomm zou hiermee onder controle van een enkele speler komen.

Qualcomm, de belangrijkste leverancier van processoren voor Android smartphones, maakte begin dit jaar al bezwaar tegen de voorgenomen overname van Arm Holdings,

Qualcomm heeft naar verluidt zijn bezwaren gedeeld met de Federal Trade Commission (FTC), de Europese Commissie, de Britse Competition and Markets Authority en de Chinese staatsadministratie voor marktregulering.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond