Deel dit artikel
-

Amsterdam Logistic Cityhub moet logistieke belasting verlichten

Amsterdam krijgt een nieuw circulair logistiek centrum, Amsterdam Logistic Cityhub. Dat moet een duurzame oplossing bieden voor de toenemende logistieke belasting van Amsterdam en de ‘last mile’ verzorging binnen de stadsring.

Amsterdam Logistic Cityhub wordt een duurzaam gebouw met 125.000 vierkante aan opslagruimte en ruim 10.000 vierkante meter aan kantoorruimte in de haven van Amsterdam.

Ruimten kunnen worden ingezet voor palletopslag en toegevoegde diensten, zoals verpakken, labelen of sorteren. Daarna worden de distributiestromen van en naar het centrum van Amsterdam slim gebundeld. Door bijvoorbeeld pakketten uit de opslag van verschillende gebruikers te combineren en gebundeld te transporteren, zorgt men voor minder transportbewegingen binnen de stadsring van Amsterdam. Bovendien hoeven bedrijven op deze manier geen onnodige voorraden aan te houden en kan de binnenstedelijke opslagruimte worden gebruikt voor andere doeleinden.

Naast opslag faciliteert Amsterdam Logistic Cityhub in elektrisch, emissievrij vervoer van goederen en personen binnen de ring van Amsterdam. Vervoer over water speelt daarbij een belangrijke rol. ALC ontwikkelt hiervoor zelf een multi-inzetbare, emissievrije boot voor personen en goederen. Het varen van goederen door Amsterdam biedt een uitstekend alternatief voor het vaak drukke verkeer op de weg.

Amsterdam Logistic Cityhub wordt ontwikkeld door Larendael Investments. De 160 miljoen euro die het complex kost komt van zakenduo Wim Beelen en Robert van der Wallen. Van der Wallen vergaarde een fortuin met de verkoop van zijn loyaliteitsbedrijf Brand Loyalty.

Het nieuwe centrum ligt direct aan het Noordzeekanaal en is makkelijk bereikbaar vanaf de A10 en de S101. Het stadscentrum ligt op zeven minuten varen en de ring Amsterdam bevindt zich op 1 kilometer afstand. Amsterdam Logistic Cityhub wordt ontwikkeld in samenwerking met Port of Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat en Beelen Next.

Amsterdam Logistic Cityhub zal medio 2021 volledig operationeel zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond