Deel dit artikel
-

Kantoor Google Nederland getransformeerd tot garage

Het Amsterdamse kantoor van Google heeft een complete makeover gekregen dankzij de binnenhuisarchitecten van D/DOCK. Het is een hommage aan de tijd dat oprichters Larry Page en Sergey Brin nog in een garage zaten.

D/DOCK kreeg de kans om drieduizend vierkante meter kantoor omgeving te transformeren in een interactief landschap voor het lokale Google team. De garage, waar Larry Page en Sergey Brin Google ooit oprichtten, was de inspiratiebron voor het interieurontwerp.

Eigenzinnige elementen verwijzen naar dit tijdperk – van graffiti op de muren en armaturen in de vorm van kartonnen dozen tot de industriële open plafonds en de containermuur in de Johan Cruijff Tech Talk; het auditorium dat plaats biedt aan zo’n zeventig Googlers.

Het kantoor geeft volgens het architectenbureau ook een subtiele knipoog naar de Nederlandse cultuur – of het nu de receptie balie in de vorm van een bakfiets is, de stroopwafel plafondplaten, de speculaasplanken of het Delfts Blauw op de muur in het restaurant. Zelfs een hergebruikte Febo automatiek is in het kantoor te vinden. Googlers ‘trekken’ daar nu geen kroketten meer uit, maar computer accessoires als snoertjes en opladers. Een authentieke jaren zestig Otten caravan siert de vijftiende verdieping van het kantoor. De sleurhut, inclusief knusse kussens en vintage meubilair, doet nu dienst als informele vergaderrruimte.

Het uitgangspunt was volgens partner Coen van Dijck van D/DOCK een feelgood kantoor. Geluk, comfort, flexibiliteit, ontspanning, beweging, daglicht, frisse lucht, visuele stimulans en een uitgebalanceerde catering zijn volgens Van Dijck fundamentele elementen die dit kantoor een gezond kantoor maken.

Deel dit bericht

7 Reacties

Paul Haarman

Ziet er helemaal WOW uit. Proficiat! Toch denk ik dat Larry en Sergey blij waren om uiteindelijk die garage achter zich te laten, ik had hetzelfde met mijn slaapkamer, vele jaren geleden. Niettemin, prachtig resultaat van D/DOCK.

Nicolette

Een werkruimte vol inspiratie! Well done!

Winfred de Ruijter

En hier kun je binnenkijken:
http://goo.gl/sxbxvH

Leonard Wolters

Hoezo geld teveel.. Pffffff.

Remi van Beekum

Ik ben vooral fan van de stroopwafel-lampen en de Android-Delfts-blauwe-tegeltjes.

Overigens staat er bij de ingang een bordje dat je geen foto’s mag maken. 😉

Bastiaan

Doen ze inderdaad goed weer terug naar de basics. Helemaal voor een bedrijf als Google is het belangrijk om een inrichting te hebben die inspiratie geeft voor de medewerkers.

Martine

Wat een ongelooflijk cool gebouw en wat is Paul Haarman ongelooflijk hard aan een nieuwe website toe!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond