Deel dit artikel
-

Amsterdamse plannen darkstores met flitsbezorging klaar voor de inspraak

Amsterdam lanceert een nieuw paraplubestemmingsplan voor flitsbezorging. Vanaf 5 januari 2023 ligt dat plan klaar voor inspraak.

Al bijna een jaar geldt in Amsterdam het voorbereidingsbesluit rond flitsbezorging vanuit darkstores. Deze manier van boodschappen bezorgen was in korte tijd snel gegroeid en zorgde volgens de gemeente voor overlast in woonwijken.

Volgens dit voorbereidingsbesluit mochten er geen nieuwe vestigingen geopend worden. Een definitieve regeling ligt nu op tafel en bestaat uit twee onderdelen: het ontwerp-paraplubestemmingsplan en het ruimtelijk afwegingskader.

Het zogenoemde paraplubestemmingsplan reguleert de vestiging van nieuwe darkstores. In het plan staat waar ze onder voorwaarden mogelijk zijn.
Het afwegingskader ‘flitsbezorging vanuit darkstores’ beschrijft hoe je kunt beoordelen of een darkstore wel of niet past in het bestemmingsplan. Het is geen onderdeel van het paraplubestemmingsplan. Het geeft richting aan en helpt bij de beoordeling of een darkstore op een bepaalde locatie aanvaardbaar is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond