Deel dit artikel
-

Amsterdamse startups krijgen advies van rechtenstudenten

Rechtenstudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaan gedurende een half jaar Amsterdamse technologiestartups juridisch begeleiden. Voor veel startende en jonge bedrijven is het inhuren van gespecialiseerde advocaten te duur. Tien studenten ondersteunen beginnende startups kosteloos. Zij doen dit in het praktijkvak Clinic Technologie, Media & Communicatie, dat onlangs van start ging.

Het praktijkvak is een samenwerkingsverband tussen Stichting de Clinic, het Instituut voor Informatierecht, onderdeel van de rechtenfaculteit en advocatenkantoren in de regio Amsterdam, waaronder Freshfields Bruckhaus Deringer, Kennedy Van der Laan, NautaDutilh, Stibbe, bureau Brandeis en SOLV Advocaten. De gemeente Amsterdam steunt het initiatief met een subsidie vanwege het belang voor Amsterdam als metropoolregio voor startups.

Met het aanbieden van de Clinic loopt de UvA voorop binnen Europa; in de Verenigde Staten zijn Law Clinics al langer onderdeel van het curriculum. Andere Europese universiteiten hebben al interesse getoond om eenzelfde vak op te zetten.

De tien studenten werken in teams onder intensieve begeleiding van ervaren advocaten, docenten en een projectmanager.

De Clinic is een gespecialiseerde rechtswinkel op het gebied van Technologie, Media en Communicatie, die al sinds 5 jaar zelfstandig advies geeft op het gebied van privacy, intellectuele eigendom en mediarecht. Burgers en maatschappelijke organisaties kunnen hun informatierechtelijke vragen stellen via de website van de Clinic (zie onderstaande verwijzing). Naast de intensieve begeleiding van de geselecteerde startups, zullen de studenten iedere woensdag ook telefonisch eerstelijns rechtshulp blijven leveren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond