Deel dit artikel
-

Analisten: Google komt met eigen goedkope computer

Analisten verwachten dat Google deze week bekendmaakt dat ze met een eigen goedkope 'uitgeklede' computer komt. Het apparaat wordt uitgerust met een nieuw, door Google zelf ontwikkeld, besturingssysteem en zou slechts enkele honderden euro's gaan kosten.

Google-oprichter Larry Page zou komende vrijdag tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas de nieuwe Google Computer laten zien of een samenwerking aankondigen met een grote retailer die het apparaat gaat verkopen, schrijft The Los Angeles Times. De prijs van het apparaat is laag, omdat het geen gebruikt maakt van Windows. Het idee van de Google PC lijkt enigszins op dat van de Apple Mac Mini, een apparaat dat een jaar geleden op de markt kwam en eruit ziet als een koektrommel. De goedkoopste Mac Mini kost 529 euro.

De geruchten over de Google PC volgen op een net voor kerstmis verschenen rapport van analist Robert Peck van Bear Stearns waarin staat dat Google zich ook gaat richten op hardware. Peck schrijft dat het bedrijf Google Cubes gaat lanceren, een eenvoudig met het internet verbonden ‘device’ dat video-, muziek- en andere computerbestanden kan versturen van computer naar televisie. Peck: “Het zou goed kunnen dat Google in de toekomst in de eerste plaats een hardwarebedrijf is.”

Google weigert vooralsnog elk commentaar op 'de verhalen over het nieuwe apparaat', schrijft de Britse krant The Guardian. Een woordvoerder van het bedrijf: “Wij reageren niet op speculaties en geruchten.”

Deel dit bericht

2 Reacties

Ronny Simon

De Google strategie “Google komt met een uitgeklede computer die niet op Windows draait”.  Ik heb het al eerder in mijn blog gezegd dat de strategie van Google voor de toekomst is om alle (Google)programmatuur online te ontsluiten. Een strategie van het denken in netwerk computers. NC’s in plaats van PC’s.  Jaren geleden had men al een start met NC’s geprobeerd maar dat is toen mislukt. Google brengt daar nieuw leven in, is mijn vermoeden. Microsoft denkt nog ouderwets in software voor je PC, maar zoals het er nu uitziet gaat Google daar roet in het eten gooien. Je krijgt straks hele goedkope computers waar bijna niets in zit en op het moment dat je online gaat worden alle programma’s geladen en kun je exact hetzelfde doen als met je oude PC. Het enige verschil is dat je data waarschijnlijk ook online wordt opgeslagen. Als Google slim is komt het met een “tussenface” computer die nog wel een harde schijf heeft voor opslag van data, maar tevens de mogelijkheid biedt de data online op te slaan. De NC strategie is jaren geleden mislukt omdat men bang was de data online op te slaan.  Nu bijna iedere computer 24/7 online is en men een beetje gewend is geraakt data online op te slaan zal de strategie van Google zeker slagen. Ik denk niet dat Google de kant van de Apple Mac Mini op gaat of Google Cubes is een rookgordijn voor Microsoft. Ik ben benieuwd wat het antwoord van Microsoft zal worden.  Ronny Simon blogt op http://www.bloggers.nl/dialogical

Jaap

Webwereld: Google ontkent geruchten over onthulling Google-pc http://webwereld.nl/articles/39136  Woensdag 4 januari 2006, 14:01 – "Het is gewoon niet waar". Dat zegt een woordvoerder van Google over de geruchten dat het bedrijf een pc op de markt wil brengen met een eigen besturingssysteem.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond