Deel dit artikel
-

Analisten verwachten vlakke resultaten van Big Tech

Analisten hebben geen hoge verwachtingen van de kwartaalcijfers die Big Tech deze week publiceert. Het feit dat grote bedrijven nog steeds ontslagen aankondigen, wijst erop dat markten nog lang niet hersteld zijn.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, maakt op dinsdag (nabeurs) samen met Microsoft als eerste zijn financiële resultaten over het eerste kwartaal bekend. Wall Street verwacht dat het bedrijf een omzet van 68,87 miljard dollar zal boeken, een stijging van meer dan 24 procent op jaarbasis. De winst zal echter een stuk lager zijn.

Meta Platforms zal na sluiting van de markt op woensdag 26 april de financiële resultaten over het eerste kwartaal rapporteren. Het bedrijf heeft de winstverwachtingen van analisten in drie van de vier kwartalen niet gehaald. Ook dit kwartaal zal Meta naar verwachting een lagere winst rapporteren.

Amazon zal op donderdag 27 april zijn financiële rapport over het eerste kwartaal bekendmaken. Een daling van de consumentenbestedingen, aanhoudende zwakte in de e-commerce en matiging van de cloudinkomsten kunnen de inkomsten en inkomsten negatief beïnvloeden.

Wall Street verwacht niettemin dat Amazon omzet van 124,55 miljard dollar zal boeken, een groei van ongeveer 7 procent ten opzichte van de 116,44 miljard die in het eerste kwartaal van het voorgaande jaar werd gerapporteerd.

Microsoft zal vermoedelijk nog de beste cijfers presenteren. Analisten voorspellen een omzet van 51,11 miljard dollar, een stijging van ongeveer 3,4 procent op jaarbasis. Ook de winst zou licht stijgen.

Analisten verwachten dat de zwakte in de pc-markt, de matiging van de cloudinkomsten en de lagere advertentie-uitgaven pas doorwerken in de cijfers van het derde kwartaal.

Apple meldt pas volgende week zijn cijfers.

Geraadpleegde analisten rekenen bij de cijfers van KPN woensdag gemiddeld op een daling van de nettowinst van 179 miljoen euro een jaar eerder naar 165 miljoen euro in het afgelopen kwartaal, een afname van 8 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond