Deel dit artikel
-

Android Auto nu officieel in de Benelux

Android Auto is officieel uitgerold in de Benelux, evenals in een groot aantal Europese landen. Officieel was het infotainmentsysteem voor de auto, dat al in 2015 werd gelanceerd, hier tot nu toe niet beschikbaar.

Het is Googles antwoord op Apple CarPlay. Met Android Auto kun je navigeren met Google Maps of Waze, inkomende berichten beantwoorden en muziek beluisteren via bijvoorbeeld Spotify.

Android Auto draait op de smartphone, waarbij het infotainmentscherm van de auto (indien aanwezig) dient als externe monitor. Voorwaarde is wel dat de auto Android Auto ondersteunt. Dat is het geval bij meer dan vijfhonderd modellen van ruim vijftig fabrikanten.

Vorig jaar is Android Auto 2019 nog opgefrist, met nieuwe lettertypes die volgens Google beter leesbaar zijn en knoppen die qua uiterlijk nauwer aansluiten bij de nieuwste Android versies.

De app was tot nu toe niet de Nederlandse Play Store te vinden. Links en rechts werd dan ook gesuggereerd dat Android Auto hier verboden was, maar volgens Haris Ramic, productmanager Android Automotive van Google, is Google voorzichtig met het uitrollen van dit soort producten. Tegenover het AD: ‘We willen dat het optimaal werkt, als het er bijvoorbeeld om gaat gesproken commando’s te verstaan. Het is dus niet zo dat we Android Auto in Nederland niet willen vrijgeven, maar we hebben de gewenste kwaliteit nog niet op orde.’

De komende weken zal Android Auto in 36 nieuwe landen beschikbaar komen.

Naast Android Auto is er sinds kort ook Android Automotive. Dat wordt een compleet besturingssysteem voor auto’s, in plaats van een app die op je smartphone staat. De eerste auto met dit systeem is de Volvo Polestar 2. Android Automotive heeft een eigen Play Store voor apps.

Een dergelijk inbouwsysteem zou er ook komen voor Apple. Daarnaast hebben sommige autofabrikanten hun eigen systeem. Een voorbeeld is VW OS van het Volkswagen-concern, een aangepaste versie van Android, die over vijf jaar in alle Volkswagens moet zitten.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond