Deel dit artikel
-

Android verliest marktaandeel aan iOS, maar blijft de grootste

Uit gegevens van StockApps blijkt dat iOS de afgelopen jaren marktaandeel van Android heeft afgesnoept. In 2018 domineerde Android nog met 77,32 procent. Vier jaar later is dat percentage echter gedaald tot 69,74 procent.

Tegelijkertijd steeg de wereldwijde iOS-acceptatie in dezelfde periode van 19,4 naar 25,49 procent, wat neerkomt op een groei van 6 procent in vier jaar tijd.

Mogelijk is dit te verklaren doordat Apple naast de iPhone ook nog een uitgebreid aanbod van tablets met iOS levert. Aan de andere kant zijn er veel nieuwe Android fabrikanten bijgekomen.

Apple levert iOS alleen bij zijn eigen apparaten. Android is beschikbaar voor iedere smartphonefabrikant die daarvoor wil betalen.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

De reden dat aandeel toeneemt is oude iPhones. Kocht laatst een SE uit 2016. Kost 35€, en werkt perfect op nieuwste iOS. Stuk kleiner ook. Apple domineert ondermeer daardoor doorgeefmarkt kinderen. Een Android van die tijd gaat gewoon in recyclebak en dan moet je maar hopen dat er een nieuwe Android wordt gekocht. Scholen zie ik ook massaal weggaan bij Google diensten, de Chromebooks die er nig zijn worden Office 365 sloofjes, Android zit in lastig pakket.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond