Deel dit artikel
-

Andy Rubin geeft het op, zoekt koper voor Essential

Android-bedenker Andy Rubin geeft het op: volgens Bloomberg zoekt hij een koper voor zijn bedrijf Essential en is de ontwikkeling van een nieuwe smartphone stopgezet.

Rubin zou Credit Suisse hebben ingehuurd voor advies. Het bedrijf heeft tot nu toe 330 miljoen dollar opgehaald bij investeerders en Rubin zelf heeft er ook flink wat geld in zitten, evenals het Chinese Tencent en Amazon Alexa Fund.

Van meet af aan was duidelijk dat de nieuwe smartphone van Essentiel slecht verkocht, volgens IDC in heel 2017 nog geen 88.000 exemplaren. Het toestel, dat weinig onderscheidend was, was ook alleen op de Amerikaanse markt verkrijgbaar, al was het de bedoeling om internationaal te gaan.

Overigens was het niet de bedoeling dat alleen smartphones zouden ontwikkeld, maar dat was wel het enige product wat tot nu toe verkrijgbaar was. Ook werd gewerkt aan een slimme luidspreker onder de naam Essential Home.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hugo

LOL. In het afgelopen half jaar nog een grote mond dat ze het slimmer aanpakten dan Apple en dan nu al de handdoek in de ring gooien.
Wat een afgang; hubris komt voor de val zo blijkt maar weer.

Robin Kaljouw

Het is ook ook moeilijk concurreren in de oververzadigde smartphonemarkt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond