Deel dit artikel
-

Anonieme variant op Instagram schiet toplijstjes in

Het heet Whisper, is een sociale foto-app en schiet op de downloadlijsten naar boven. Anders dan bij Instagram of Facebook kun je geen foto’s maken en kennen de leden elkaar niet.

De site PostSecret is al jaren een van de vaste waarden op het web voor mensen die anoniem hun grieven en geheimen willen delen. Van onvrede over de baas tot schokkende verrassingen in het privéleven. Lezers van de site verwoorden hun verhalen vaak op kunstzinnige wijze en sturen die ter publicatie op naar sitebeheerder Frank Warren. Warren heeft er in zekere zin een concurrent bij gekregen.

Whisper (Android, iOS) is een vrij nieuwe mobiele app die sinds enkele maanden een stijgende populariteit geniet. Eerst op de schoolpleinen, nu gestaag ook daarbuiten.

Gebruikers ervan kiezen een foto uit de app, schrijven daar hun diepste geheim op en delen dat met de andere gebruikers. Waar zij op niet-anonieme identiteitsgebonden sites doorgaans de schone schijn moeten ophouden, kunnen ze op Whisper ook hun diepere zieleroerselen delen.

Het bedrijf dat de software maakt, trok vorige maand drie miljoen dollar venture capital aan.

Cijfers van analyticsbedrijf Distimo laten zien dat Whisper na Twitters Vine (plaats 17) de hoogste nieuwe binnenkomer in de Social-downloadlijst in Google Play is, op nummer 27.

Geld wordt verdiend aan gebruikers die anderen een persoonlijk bericht willen sturen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jos

Benieuwd of deze service net zo anoniem is/blijkt te zijn als Snapchat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond