Deel dit artikel
-

ANP boos over nepnieuws Mr Chadd

De site voor huiswerkhulp Mr Chadd heeft persberichten verstuurd in een opmaak die moest suggereren dat ze van ANP Pers Support afkomstig waren. Ook was hiervoor een misleidend emailadres aangemaakt.

Het Groningse bedrijf heeft volgens ANP ‘onbevoegd gehandeld’ en perscontacten, zoals beheerd door ANP Pers Support, ‘onbevoegd gebruikt’. Ook zijn in het bericht citaten opgenomen die in werkelijkheid nooit door de betreffende partijen zijn afgegeven.

In één van de berichten werd bovendien onterecht gesuggereerd dat ANP de afzender van de berichten zou zijn. Dat had overigens best gekund. Via ANP Pers Support kunnen persberichten tegen betaling aan media worden verstuurd. Eenmalige nationale verspreiding van een persbericht is mogelijk vanaf 425 euro, lokale verspreiding vanaf 150 euro.

Mr. Chadd verstuurde in oktober vorig jaar één keer een persbericht via Pers Support, daarna werden nog eens vijf berichten via eigen mailservers verstuurd, waarbij ingelogd is in de database van ANP Pers Support voor e-mail adressen.

Het Noordhollands Dagblad kwam het misbruik op het spoor en waarschuwde het ANP.

Mr. Chadd heeft namens de beide oprichters excuses aangeboden. De medewerker in kwestie die het persbericht heeft opgemaakt is op nonactief gesteld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond