Deel dit artikel
-

Ant Group mogelijk op zwarte lijst Amerikanen

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken overweegt om de Chinese Ant Groep, gelieerd aan Alibaba, op een zwarte lijst te zetten. Het financiële technologiebedrijf staat op het punt om naar de beurs te gaan.

Hoewel betaaldienst Alipay – het belangrijkste product van Ant – momenteel niet beschikbaar is voor Amerikaanse gebruikers, vrezen ambtenaren dat de Chinese overheid toegang kan krijgen tot gevoelige bankgegevens van Amerikanen.

Een verbod zal, anders dan bij Huawei, vermoedelijk meer symbolisch zijn. Ant bedient voornamelijk de Chinese markt en Amerikaanse investeerders kunnen nog steeds aandelen kopen. De dubbele notering in Sjanghai en Hong Kong levert Ant vermoedelijk zo’n 35 miljard dollar op.

Een Amerikaanse rechter in San Francisco heeft donderdag laten weten ‘niet geneigd’ te zijn om alsnog in te stemmen met een verbod van de Chinese chatapp WeChat in de VS. Eerder blokkeerde de rechter het verbod dat door het Amerikaanse Ministerie van Handel was ingesteld. De regering Trump ziet WeChat als een bedreiging voor de nationale veiligheid.

Intussen heeft het Amerikaanse Ministerie van Justitie aangedrongen op een spoedige behandeling van de rechtszaak rond TikTok. Een Amerikaanse rechter blokkeerde het Amerikaanse verbod van de video-app tot na de verkiezingen. Begin november is er een hoorzitting gepland.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond