Deel dit artikel
-

Anthony Perkins: Grote golf in e-commerce moet nog komen

De grote golf in e-commerce moet nog komen. Dat gebeurt tegen de tijd dat de internetgekke 'always on' generatie volwassen wordt, zo zegt Anthony Perkins, de hoofdredacteur van Red Herring, in een gesprek met het Algemeen Dagblad. Perkins is één van de keynote-speakers op de Emerce Industry Day die 21 juni in de Amsterdamse Beurs van Berlage plaatsvindt.

"Kinderen krijgen technologie met de paplepel ingegoten," aldus Perkins in het interview , "tegen de tijd dat ze volwassen zijn en eigen geld hebben, zullen ze dat ook voornamelijk via het internet besteden." De grote golf in e-commerce moet nog komen als de jonge generatie internetters groot wordt, meent Perkins.

In het gesprek wordt verwezen naar een recent Amerikaans onderzoek waaruit blijkt dat tieners gemiddeld 11,3 uur per week online zijn. Driekwart van de ondervraagden geeft aan dat internet een zeer grote rol speelt in hun leven en ze het "sterk zouden missen" als het er niet meer was. "Een beetje tiener kan zich geen leven meer voorstellen zonder online te zijn", stelt het artikel.

"We hebben nog maar het topje van de ijsberg gezien. Negentig procent van de mogelijkheden op e-commerce gebied ligt nog voor ons", meent een optimistische Perkins. Perkins wijst ook op de e-business-strategie van een bedrijf als Cisco. De netwerkreus zet volgens hem negentig procent van zijn inkomsten om via internet.

Perkins, zo merkt het artikel nog eens op, werd beroemd met zijn boek The Internet Bubble (1999). Hij zei daarin dat de high-tech aandelen overgewaardeerd waren en een enorme shake-out zou volgen. Het boek beloofde "iedere Amerikaanse investeerder nog eens goed te laten nadenken of hij 'the latest hot internetstock' wel moest kopen".

De hoofdredacteur van Red Herring opent met zijn kick-off keynote 'The Rise of the Always on Generation' de tweede Emerce Industry Day. Daarna volgt een Q & A-sessie, gemodereerd door trainer/adviseur Ben Tiggelaar. Het geheel vindt plaats tussen 9.15 en 10.00 uur in de Goederenbeurszaal van de Beurs van Berlage.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond