Deel dit artikel
-

Anti-DDoS-coalitie lanceert website over voortgang

De nationale anti-DDoS-coalitie heeft de website nomoreddos.org gelanceerd, die is bedoeld om geïnteresseerden op de hoogte te houden over de activiteiten van de coalitie en neutrale informatie over DDoS-aanvallen te bieden.

De nationale anti-DDoS-coalitie is een publiek-privaat samenwerkingsverband van sectororganisaties, (semi)overheidsinstellingen en bedrijven die een gezamenlijke, landsbrede aanpak voor DDoS-aanvallen ontwikkelt.

Het doel van de coalitie is om een systematiek te ontwikkelen waarmee men gezamenlijk DDoS-aanvallen in een vroeg stadium kan herkennen en dus ook kan voorkomen. De nu gelanceerde website toont wat de stand van zaken is en biedt ook technische informatie over de aanpak.

Het DDoS clearinghouse is één van de belangrijkste projecten van de coalitie. Dit is een systeem waarmee deelnemers de kenmerken (fingerprints) van DDoS-aanvallen waarmee zij geconfronteerd worden kunnen meten en deze informatie met andere coalitieleden kunnen delen.

Er moet echter nog wel het nodige gebeuren voordat het clearinghouse in 2021 landelijk operationeel wordt. Men is op kleine schaal begonnen, met tien deelnemers.

In de nabije toekomst zal de nationale anti-DDoS-coalitie aanvullende activiteiten ontplooien.

Foto Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond