Deel dit artikel
-

AO.com experimenteert met aflevering meubilair

AO.com doet in Engeland een proef met de aflevering van meubilair voor een derde retailer. Uitbreiding naar andere branches behoort tot de mogelijkheden.

De online elektronicaketen, ook actief in Nederland en Duitsland, maakt gebruik van het feit dat het alle orders die het zelf ontvangt met twee man in een eigen busjes bezorgt. Zoals Coolblue dat in Nederland doet. Bij de proef die nu loopt, schiet de meubelwinkel de order door naar AO.com. Die haalt de meubilair op en levert die bij de klant thuis af.

Met welke partij AO.com deze logistieke test doet, vertelde het bedrijf dinsdag niet (PDF). De meeste aandacht ging uit naar de kwartaalcijfers. Overigens maakten de Engelsen op die dag wel duidelijk dat er ook gesprekken zijn met andere retailers die gebruik willen maken van de tweekoppige vervoerscapaciteiten van de webshop.

Of AO ook retourzending op zich wil gaan nemen zoals Picnic dat in Nederland met kleinere pakketten doet, is niet bekend.

Hoe het Nederlandse filiaal afgelopen kwartaal presteerde meldt AO niet bij de kwartaalcijfers. Er worden enkel geconsolideerde cijfers gebracht. Daaruit blijkt dat de groei buiten de thuismarkt het hardste gaat (+4% tot 332 miljoen euro versus +35% tot 78 miljoen euro (PDF)).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond