Deel dit artikel
-

AOL snijdt fors in Amerikaanse Dichtbij

Zeker 350 werknemers van Patch, het Amerikaanse Dichtbij, komen op straat te staan. Voor 150 werknemers wordt door moeder America Online ander werk gezocht.

Ook wordt een groot aantal sites gesloten: van de negenhonderd blijven er 540 operationeel. Dat zijn de sites die nog redelijk wat verkeer genereren. Beleggers drongen al langer aan op het sluiten van het complete netwerk.

Patch lijkt in alle opzichten op Dichtbij van TMG. Betaalde redacteuren zetten een groep van vrijwillige schrijvers en fotografen aan het werk. Elke regio kent zijn eigen team. Dat blijkt niet meer rendabel, hoewel Patch volgens AOL een sterk merk is geworden met 4,7 miljoen geregistreerde bezoekers. En dus moet worden worden gesneden in het personeel. Van de circa duizend banen wordt iets minder dan de helft geschrapt.

Saillant detail is dat Patch een activiteit is van de huidige CEO van AOL, Tim Armstrong. Hij begon de hyperlokale nieuwssite in 2007, toen hij nog verkoop deed voor Google. Hij stopte er 4,5 miljoen dollar aan eigen geld in, waarna AOL het kocht voor zeven miljoen.

Tijdens een telefonische vergadering deze week met duizend personeelsleden over de aanstaande reorganisatie, gooide Armstrong er gelijk al één werknemer uit. Die maakte tegen de zin van Armstrong opnamen. Armstrong heeft naderhand zijn excuses aangeboden. In het gesprek is ook te horen dat AOL ‘honderden miljoenen dollars aan Patch heeft uitgegeven, en we in Patch zullen blijven investeren.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond