Deel dit artikel
-

AP geeft tips voor privacy bij connected cars

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft tips over het beschermen van de privacy bij connected cars.

Moderne auto’s, maar ook motoren, scooters en fietsen, zijn feitelijke rijdende computers, verbonden met het internet. Ze verzamelen daarbij vaak persoonsgegevens, zoals locatiegegevens en gegevens over de rijstijl.

Uit locatiegegevens is onder meer af te leiden hoe vaak iemand naar de dokter gaat, de sportschool bezoekt of juist een snackbar en hoe laat iemand thuiskomt van werk. Maar ook of iemand naar een verslavingskliniek rijdt, een familielid bezoekt in de gevangenis of de auto elke week parkeert bij een kerk, moskee of synagoge.

In de handleiding (pdf) die de toezichthouder heeft uitgegeven staat onder meer waar je op moet letten voordat je een connected voertuig koopt. Een autofabrikant, importeur of dealer is bijvoorbeeld verplicht om kopers te informeren over welke gegevens het voertuig verzamelt en opslaat. Ook biedt de handleiding een overzicht met tips en informatie over je rechten wanneer je het voertuig in gebruik neemt of weer verkoopt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan

Beetje omgekeerde wereld nu: de AP gaat consumenten een handleiding geven over hoe de ze het werk van de AP moeten doen. Jongens ga zelf eens aan de slag!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond