Deel dit artikel
-

AP tegen uitgevers: zoek alternatieve advertentiemethode

De Autoriteit Persoonsgegevens adviseert uitgevers om direct een alternatief te zoeken voor een veelgebruikte methode voor het plaatsen van advertenties op basis van bezoekersgegevens. De toezichthouder zegt dat naar aanleiding van de uitspraak vorige week van de Belgische privacywaakhond. Die stelde vast dat de methode van vakorganisatie IAB Europe strijdig is met de Europese privacyregels.

Als alternatief noemt de toezichthouder tegenover het FD het plaatsen van advertenties gebaseerd op de doelgroep van een site.

IAB Europe gebruikt een pop-up om te vragen of ze internetgebruikers mogen volgen. De verzamelde informatie bleek door een koppeling met een eigen cookie tot personen te herleiden. De Belgische toezichthouder heeft bepaald dat al deze verzamelde informatie verwijderd moet worden. Verder krijgt IAB Europe twee maanden de tijd om met een voorstel voor een alternatieve aanpak te komen.

Grote adverteerders vrezen voor boetes van toezichthouders en claims van privacyorganisaties, zegt Ruben Schreurs, chief product officer van media-adviesbureau Ebiquity. ‘Klanten van ons bereiden zich hierop voor.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond