Deel dit artikel
-

Apax en Warburg Pincus nemen T-Mobile over van Deutsche Telekom en Tele2

Deutsche Telekom en Tele2 overeenstemming hebben bereikt over de voorgenomen verkoop van hun belangen in T-Mobile Nederland door investeerders Apax Partner en Warburg Pincus voor 5,1 miljard euro. Het Indiase Reliance vist buiten de boot. 

Apax en Warburg Pincus zien T-Mobile Nederland als een ‘uitstekend bedrijf met een sterke groeipotentie’.

T-Mobile zal onder de nieuwe eigenaar haar koers als uitdager op de Nederlandse telecommunicatiemarkt voortzetten, zo maken de betrokken partijen bekend.

De transactie heeft geen effect op de proposities en diensten van T-Mobile. Het bedrijf zal de vier merken T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel blijven voeren.

T-Mobile Nederland zet ook de samenwerking met Open Dutch Fiber voort om glasvezel tegen aantrekkelijke tarieven aan zoveel mogelijk Nederlandse klanten aan te bieden.

Naar verluidt had Reliance Industries uit India 4,8 miljard euro willen bieden op T-Mobile Nederland.

De Indiërs zouden zo’n drie maanden bezig zijn geweest met de voorbereidingen van het bod en waren in gesprek met banken samen om het bod mee te financieren.

De overname heeft mogelijk een tijdelijk karakter. Doorgaans nemen investeerders als Apax en Warburg bedrijven over om ze na verloop van tijd met winst weer door te verkopen.

Vandaag werd ook bekend dat Deutsche Telekom zijn belang in zijn Amerikaanse dochter vergroot naar 48 procent. De Duitsers nemen aandelen over van Softbank.

De Nederlandse transactie is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Seb

‘Overgenomen’ is toch een hele andere betekenis dan ‘leeggeroofd’. Allereerst wordt T-Mobile Nederland volgeladen met dure leningen, want deze investeerders steken er slechts tijdelijk eigen geld in. Dan worden activa zoals bedrijfspanden, de 38% van zendmasten eigenaar Cellnex etc verkocht. Een paar jaar lang worden er zeer dure ‘management fees’ verstuurd door deze 2 fonds en superdividenden uitgekeerd om het voor eenzelfde bedrag of iets meer weer te verkopen inclusief de schulden en een rentelast die het amper kan dragen.

Het zou een goed signaal zijn wanneer de minister van Economische Zaken, die deze deal moet goedkeuren, dergelijke praktijken verbied als voorwaarde tot overname.

Y Knoester

Pffff. Niet te filmen dit. Gaat altijd om het geld.
Alles in de uitverkoop. Er veranderd niets
voor de klanten en daar geloof ik niets van!!!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond