Deel dit artikel
-

Apcoa wil parkeergarages gebruiken als logistieke hubs

Parkeerbedrijf Apcoa wil zijn garages in heel Europa gebruiken als logistieke hubs voor pakketten en andere leveringen. Na een succesvolle proef in Stuttgart worden de activiteiten uitgebreid.

Volgend jaar wordt het concept in heel Europa uitgerold, aldus Niels Christ, Director Digital Sales & Alliances bij Apcoa.

Het bedrijf heeft 8000 parkeergarages in twaalf landen met in totaal ongeveer 1,4 miljoen parkeerplaatsen. In Nederland heeft het bedrijf parkeergarages in onder meer Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Bussum, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Apcoa testte het concept sinds vorig jaar in verschillende parkeergarages samen met het Fraunhofer Institute en het logistieke bedrijf Velocarrier in Stuttgart.

Daarbij werden bepaalde parkeerplaatsen tijdens de daluren tijdelijk afgesloten voor auto’s en plaatsten grotere voertuigen containers met pakketten erop. De pakketten zijn per fiets bezorgd.

Het idee is om het bezorgverkeer met grote vrachtwagens uit de vaak smalle straten van het stadscentrum te houden.

Apcoa hoopt ook de grote spelers uit de industrie aan boord krijgen, ook als ze niet met hun voertuigen in een parkeergarage in de binnenstad passen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond