Deel dit artikel
-

Apeldoorn wil eerste 5G stad worden

De gemeente Apeldoorn zet in op de aanleg van een eigen 5G netwerk in 2021. Daartoe heeft de gemeente een intentieovereenkomst met de Oostenrijkse onderneming RadioLED International getekend. Wethouder Willems: ‘Wij wachten niet, wij beginnen nu, in deze omvang als eerste stad in Nederland.’

De gemeente werkt onder de noemer Smart City aan (technologische) oplossingen om onder meer de leefbaarheid en economische concurrentiekracht te verbeteren. Het onderzoek van RadioLED naar een 5G netwerk kan deze ambities ondersteunen.

De komende maanden onderzoekt RadioLED welke juridische, financiële en technische maatregelen nodig zijn. De ambitie van het bedrijf is om dan in het najaar van 2019 te beginnen met de aanleg.

In het landelijke Actieplan Digitale Connectiviteit staat dat in 2023 alle Nederlanders over snel internet (minimaal 100 mb/sec) moeten beschikken, een grote meerderheid zelfs heel snel internet (1 Gigabit per seconde). Een dekkingsverplichting voor draadloze communicatie (waaronder 5G) is daarbij een randvoorwaarde.ief gereageerd en slaat de handen ineen om slimme toepassingen te ontwikkelen op dit nieuwe netwerk.

Het samenwerkingsverband Apeldoorn IT heeft volgens de gemeente positief gereageerd en slaat de handen ineen om slimme toepassingen te ontwikkelen op dit nieuwe netwerk.

Deel dit bericht

16 Reacties

Pien

Wees er maar trots op Apeldoorn, dat het de gezondheid van je burgers schaden:

meer dan 180 wetenschappers en artsen uit 36 landen voor het gevaar van 5G dat zal leiden tot een enorme toename van onvrijwillige blootstelling aan elektromagnetische straling. https://www.jrseco.com/nl/eu-5g-appel-wetenschappers-waarschuwen-voor-mogelijke-ernstige-gezondheidseffecten-van-5g/

Jos

Aldus een of ander vaag commercieel bedrijfje met als motto: ‘Onze missie is om het welzijn van mensen te verbeteren door elektromagnetische straling in de omgeving te verminderen. We bieden metingen aan, advies, en ontwikkelen elektronica die meetbaar minder straling afgeeft.’

Beetje heel erg ongeloofwaardig, vind je ook niet?

Harold

Als de gemeente Apeldoorn de leefbaarheid wil verbeteren moeten ze juist GEEN 5g uitrollen. 4G is snel genoeg. Zelfrijdende auto’s? Netflix? Serieus? Mensen, ik denk als we dit accepteren is er geen weg meer terug.

Gebruik je gezond verstand en verdiep je in de wetenschappelijke literatuur over de schadelijke effecten van EMF-straling op de menselijke biologie, maar ook flora en fauna.

Ik zie die spuuglelijke masten met al die antennes en schotels nu al als paddenstoelen uit de grond schieten en ik huil van binnen. Dat ze ons dit aandoen. Ze plaatsen die dingen zelfs op de daken van verzorgingstehuizen en kantoren waar mensen wonen en werken.

Met de uitrol van 5g wordt onze gezondheid ernstig in gevaar gebracht en wordt bovendien de grondwet geschonden.

Want wij de burgers krijgen geen enkele gelegenheid om te stemmen of we dit willen of niet. Het wordt ons door de strot geduwd door de overheid en telecomindustrie omdat er miljarden aan te verdienen zijn.

Talloze wetenschappers waarschuwen tegen 5g, omdat we straks op extreme sterkte 24/7 ‘gebeamed’ gaan worden met al die kastjes, antennes en masten in de woonwijken. Laat dat even inzinken! Er is geen ontsnapping mogelijk. 24/7 leef en slaap je straks in de straling op extreme sterkte.

Dit is walgelijk en moet gestopt worden. Wil je echt dat je kinderen straks autisme, onvruchtbaar of, nog erger, kanker krijgen, omdat je nog sneller een film op netflix wil streamen? Zijn we zover al gezakt? Sneller entertainment boven je eigen gezondheid?

Kom op! Word wakker en kom in actie. Schrijf de verantwoordelijke ambtenaren aan en eis aanvullend onderzoek en pauzering van uitrol dan wel verbanning.

Pecunia

Dit lijkt mij wishful thinking van de gemeente Apeldoorn (of een proefballonnetje van een wethouder). De veiling van 5G frequenties lijkt in 2019 in Nederland niet meer te gaan gebeuren (volgens staatssecretaris Mona Keijzer eerder uitstel naar 2020). Daarnaast vraag ik me af hoeveel geld de gemeente dan überhaupt over heeft voor de beschikbare 5G frequenties op deze veiling. Zonder dat je weet welke frequentie band je kunt bemachtigen op de veiling lijkt zinvolle roll-out in 2019 niet haalbaar. Apeldoorn moet dus mee gaan bieden op de frequentieveiling met KPN, T-Mobile, Vodafone enz. enz.
Spelletje van wie heeft de diepste zakken.
Ik vraag me af of de overheid eigenlijk wel op de stoel van een ondernemer / commerciële aanbieders moet gaan zitten.

Petra - Stralingsbewust Heusden

Wie is er verantwoordelijk voor eventuele gezondheidsrisico’s? Neemt de gemeente Apeldoorn die verantwoordelijkheid op zich?

Hansh

5G wordt hoog aangeprezen en biedt volgens prospectus veel mogelijkheden. Een 5G LTE router aanschaffen en geen enkele kabel is meer nodig, geen koper draadjes , geen fiber en geen coax kabel meer in de wijk. En eindelijk de mogelijkheid van het zelf kiezen van televisie kanalen. Lijkt fantastisch.
Maar van 4G wordt vermoed dat het 5-8% van de bevolking voorziet van een monotone bromtoon, die ernstige storing op hun gezondheid geeft. En wat de 5G radio golven op flora en fauna gaan uitrichten is onbekend. 5G is 60-100 keer sneller , ook 60-100 keer meer bijwerkingen? Is iedereen over 10 jaar langzaam gekookt? Is iedereen dement over 10 jaar? De bijwerkingen moeten eerst zorgvuldig worden begrepen voor 5G wordt vrijgegeven!
En advies van RadioLED, een Lichtenstein firma? Wethouder schaam u diep om gemeenschapsgeld te gaan verspillen.

Illuminati

‘Is iedereen over 10 jaar langzaam gekookt? Is iedereen dement over 10 jaar?’

O jee, weer een aluhoedje.

Loja

Ten eerste is Apeldoorn geen stad! En moet Apeldoorn weer gaan pronken om de eerste te zijn en men denkt niet na over de risico’s? Schandalig!!! 4 G is al te erg, vele klachten zijn er al. En al die bomen die er voor gekapt gaan worden want 5 G heeft een korter bereik en dan staan die bomen in de weg. Vreselijk. Ga gewoon glasvezel overal aanleggen en niet alleen in de buitenwijken. Alles gewoon weer veilig aan de kabel. Er wordt ook niets gevraagd aan de gewone burger of men dit wil.

Eric

Ben voor mijn kinderen naar het bos gegaan. Meer dan 10 jaar niet in Nederland geweest. Doe jullie best om die 5G opmars af te remmen. Zodat het niet zo snel naar Patagonie komt. Wat is er toch loos met de draad?

Loek - -

Te bizar, maar ook dit wordt gewoon er door heen gedrukt..
Nu moeten de mensen in Apeldoorn de handen in één slaan” maar dan om te protesteren, met een man/vrouw of 500o moet lukken toch??

Chris Peeters

Ik neem aan dat bovenstaande posters geen mobieltje hebben en thuis geen DECT telefoon. En dat ze de berichtjes hebben verstuurd van een PC met een vaste ethernet kabel aan het modem/router en geen draadloze muis of toetsenbord gebruiken.

Brenda

Ik weet niet wat de andere posters in huis hebben Chris, maar hier is de Wifi allang de deur uit gekieperd evenals de DECT, en de mobiel staat standaard op vliegtuigstand tenzij aan in dringende situaties. En zie daar: ik ben van mijn zogenaamde ‘migraine’ af en slaap weer stukken beter. Gewoon weer een ethernetkabel ingeplugd en een telefoon aan een draad, zoals ik dat jarenlang gehad heb. Niks mis mee.

En aan Jos hierboven: lees de posts a.u.b. goed: het is niet één of ander commercieel bedrijfje dat beweert dat 180 wetenschappers een bezwaar hebben ingediend tegen de introductie van 5G, zie: 5gappeal.org en http://www.iemfa.org/.
Als je de lijst van ondertekenaars ziet zul je bovendien zien dat het bepaald niet de minste zijn.

Brenda

Ook niet te vergeten: http://www.bioinitiative.org/

dorus - euroworks

Er is 1 voordeel aan het verhaal.
Apeldoorn doet aan grote opruiming blijkbaar, meer huizen voor vluchtelingen beschikbaar, want de nederlanders vallen gewoon dood neer naast de kraaien

MC

Prachtig allemachtig. Wat is nu mooier dat 5G word uitgerold waar iedereen baat bij heeft. Hoe sneller hoe beter en hoe eerder het aan de man word gebracht. Ik ben als ervaren rot in het vak dan ook voorstander van 5G. Niet te lang wachten maar gewoon snel uitrollen.

Wilfred

Ik vind het PERFECT dat 5G wordt uitgerold. Iedereen wil snel internet maar geen infrastructuur blij dat ik als Apeldoorner snel toegang krijg tot het 5G netwerk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond