Deel dit artikel
-

API tarieven Reddit gaan fors omhoog

Reddit gaat zijn tarieven voor API-toegang fors verhogen. De ontwikkelaar van Reddit-programma Apollo slaat alarm over de nieuwe API-prijzen en waarschuwt dat hij miljoenen dollars moet uitgeven om zijn app in zijn huidige vorm draaiende te houden.

Reddit kondigde vorige maand ingrijpende wijzigingen aan in zijn API-regels, verwijzend naar de opkomst van AI-bedrijven die hun platform gebruiken om grote taalmodellen te trainen.

Maar het lijkt er nu op dat ook onafhankelijke app-makers worden onderworpen aan de duurder plannen, die op 19 juni van kracht worden. Hoewel Reddit zijn API-prijzen niet officieel heeft bekendgemaakt, zegt Christian Selig, de enige ontwikkelaar van Apollo, dat hij 20 miljoen dollar zou moeten betalen om zijn app strakshh te laten werken.

Het doet denken aan de drastische wijzigingen die Twitter heeft aangebracht in zijn API-beleid onder Elon Musk. In het geval van Twitter besloot het bedrijf om apps van derden geen vrije toegang meer te bieden en tegelijkertijd de API buitengewoon duur te maken voor de onderzoekers en bedrijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond