Deel dit artikel
-

App voor mensen met spraakproblemen is gereed

Rick Ossendrijver, derdejaars student Software en Information Engineering aan de HU, heeft een app ontwikkeld waarmee mensen met spraakproblemen, waaronder afasie, zich makkelijker kunnen uitdrukken. De app Express Me is gratis te downloaden in de Google Play Store voor Android tablets.

Express Me begon als een project van vijf ICT-studenten, die een specifieke doelgroep moesten kiezen om een app voor te programmeren. De keuze viel op mensen met afasie, een taalstoornis die wordt veroorzaakt door niet aangeboren hersenletsel. Uiteindelijk ging Ossendrijver alleen verder met de ontwikkeling en afronding van de app.

De applicatie werkt met tegels waarin woorden zijn voorzien van afbeeldingen. De tegels zijn ondergebracht in categorieën, zoals tijd, eten en familie. Een stem zegt wat op de tegel is te zien. Wanneer je op een categorietegel klikt, wordt een nieuwe categorie met tegels geopend. Door tegels te combineren, kan de gebruiker zinnen formuleren en aangeven wat zijn wensen zijn.

Deel dit bericht

5 Reacties

Bart

Ook een uitkomst voor mensen die de nederlandse taal niet machtig zijn en deze willen leren,

Janine - Précom Logopedie

Jammer dat ik hem niet kan vinden in de playstore op mijn gsm. Lijkt mij ideaal voor onze afasiepatiënten, nadeel is wel dat veel van de oudere generatie een tablet of een smartphone al moeilijk vinden… het is dus handig als je als logopedist ook op de hoogte bent van hoe je de app moet/kunt inrichten voor de specifieke cliënt, of is dit (nog) niet mogelijk?

Betty

En voor de iPad en/of de iPhone? ?

Rita

Ik zou graag ook plaatjes hebben met gevoelen. Zoals blij verdrietig’…. En zelf type gaat niet!

mario - Eykenburg

heb je een overzicht in 1 afbeelding van alle beschikbare tegels?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond