Deel dit artikel
-

App en tentoonstelling rond omroepgeschiedenis

Het Dudok Architectuur Centrum en de gemeente Hilversum lanceren vandaag een nieuwe tentoonstelling en een app bij Tante Jans in Hilversum over de oprichting van de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) honderd jaar geleden.

De NSF legde tevens de basis voor de omroep- en later mediastad Hilversum.

In de Seintoestellen Fabriek werd volop gepionierd met de nieuwe draadloze sein- of radio uitzendtechniek. Later produceerde het bedrijf ook eigen radio’s en werd de eerste omroep gesticht.

De tentoonstelling is opgebouwd rondom ‘fabrieksverhalen’ van zes geïnterviewde oud-werknemers en/of hun kinderen (allen op zeer hoge leeftijd). Deze zijn omgezet in ‘karakters’ in de tentoonstelling en vertegenwoordigen verschillende aspecten van de fabriek die als thema’s centraal staan in de tentoonstelling: de NSF en uitvindingen, NSF en personeel en NSF en WOII.

De tentoonstelling is elke zaterdag- en zondagmiddag te zien, van 12:00 tot 16:00 uur. Reserveren van tickets kan via www.dudokarchitectuurcentrum.nl. Een kaartje kost 4 euro, hiermee kunt u de volgende tentoonstellingen bezoeken: NSF RADIO, Hilversum Ontkiemt en Retour Hilversum bij Tante Jans en bij het Dudok Architectuur Centrum: Dudok by Iwan Baan en Dudok als Stedenbouwer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond