Deel dit artikel
-

App-downloads stagneerden in het vierde kwartaal

De wereldwijde app-economie vertraagde vorig jaar voor het eerst. De consumentenbestedingen aan apps daalden 2 procent tot 167 miljard dollar, volgens schattingen van data.ai.

Tegelijkertijd steeg het aantal downloads met 11 procent op jaarbasis, al werd die groei vooral gerealiseerd in opkomende markten. Het aantal wereldwijde App Store- en Google Play-downloads bereikte 142 miljard in 2022.

Ook volgens Sensor Tower is de markt voor mobiele apps in de App Store en Google Play Store in het vierde kwartaal afgevlakt, met een lichte daling van 0,1% op jaarbasis.

Sociale media-apps blijven onverminderd populair. Instagram behield zijn positie in de top drie apps voor de afgelopen zeven kwartalen sinds het tweede kwartaal van 2021 en handhaafde zijn positie als de nummer één app wereldwijd in het vierde kwartaal. TikTok en Facebook volgden als respectievelijk de nummer 2 en 3 apps wereldwijd.

Evenementen zoals het WK hebben mogelijk bijgedragen aan een piek in het aantal downloads van voetbalgames. FIFA Mobile en Soccer Super Star groeiden respectievelijk met 137 procent en 112 procent in het vierde kwartaal.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond