Deel dit artikel
-

‘Apple wil 1,5 miljoen exemplaren verkopen van zijn eerste AR headset’

Apple wil volgend jaar 1,5 miljoen exemplaren verkopen van zijn eerste AR/VR headset die mogelijk januari 2023 wordt gelanceerd. Dat beweert in elk geval de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo, die zijn bevindingen baseert op informatie van toeleveranciers.

De AR/VR headset wordt het eerste echt nieuwe product van Apple sinds de lancering van de HomePod in 2017. Apple was eigenlijk te laat met de introductie van de slimme luidspreker, maar met AR/VR kan Apple alsnog een belangrijk deel van de markt pakken.

Weliswaar zijn er al jaren AR/VR headsets, maar die hebben belangrijke tekortkomingen.

Ming-Chi Kuo onthult ook dat de eerste headsets 2000 dollar zullen kosten, waarmee het bedrijf kennelijk de professionele markt wil aanboren.

In mei presenteerde Apple zijn AR / VR-headset aan Apple-bestuursleden, wat aangeeft dat het apparaat zijn laatste fase nadert voor de lancering. De lancering zou langer hebben geduurd dan gepland, vanwege oververhitting en tegenvallende prestaties.

Er is verder nog maar weinig over de headset naar buiten gelekt. Zo is niet bekend of Apple een klassieke headset zal introduceren of iets dat meer lijkt op een normale bril. De headset zal naar verwachting worden aangedreven door een chip met vergelijkbare prestaties als de M1 Pro in de 14-inch en 16-inch MacBook Pro.

Apple zou voor het microscherm OLED op silicium (OLEDoS) technologie van LG gebruiken vanwege de snelle responstijd en dunne en lichte productiecapaciteit.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Algemeen wordt verwacht dat Apple de markt een enorme boost kan geven. De markt voor AR en VR headsets is bescheiden. Vermoedelijk worden dit jaar 13,9 miljoen VR headsets verscheept.

Meta vergrootte zijn aandeel in de eerste helft van dit jaar en veroverde 90 procent van de markt, mede dankzij de Quest 2.

Na Meta volgde ByteDance’s Pico met een aandeel van 4,5 procent. Dit bedrijf opereert voornamelijk in China. Andere leveranciers zijn DPVR, HTC en iQIYI.

Apple werkt naar verluidt al aan de tweede generatie van zijn AR/VR-headset. Volgens Kuo zal het nieuwe model van de headset in de eerste helft van 2025 worden gelanceerd, naast een goedkoper en betaalbaarder model.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond