Deel dit artikel
-

Apple verdient meer aan diensten

Apple verdient steeds meer aan diensten, zoals Apple Music. In het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar werd een record van 10 miljard dollar bereikt. Vorig jaar ging het nog om 7,9 miljard.

De omzet kwam 20 procent hoger uit dan vorig jaar: bijna 63 miljard. De nettowinst bedroeg ruim 14 miljard.

In alle regio’s werd groei geboekt, vooral Japan sprong er uit.

Apple verkocht in het kwartaal 46 miljoen iPhones (waaronder de eerste exemplaren van iPhone XS en XS Max), 9,6 miljoen iPads en 5,3 miljoen Macs. Het aantal verkochte iPhones blijft daarmee gelijk aan vorig jaar, maar de omzet viel wel 29 procent hoger uit. De Mac leverde in aantallen minder op, maar ook hier steeg de omzet. De nieuwe Mac producten MacBookAir en MacMini zijn pas deze week aangekondigd.

Cijfers over de Apple Watch ontbraken ook nu weer, maar marktvorser UBS schat dat het bedrijf dit jaar 24 miljoen slimme horloges verscheept. Vooral volgend jaar zou de markt flink moeten aantrekken, tot 40 procent. De Apple Watch vertegenwoordigt volgens UBS 5 procent van de omzet volgend jaar.

Het is overigens de laatste keer dat Apple meldt hoeveel producten er in het kwartaal zijn verkocht. Analisten moeten voortaan maar raden hoeveel iPhones Apple heeft afgezet. CGO Luca Maestri vertelde in de telefonische toelichting dat dit soort details ‘niet representatief zijn’.

Beleggers reageerden nabeurs teleurgesteld op de vooruitblik. Apple voorziet voor het belangrijke laatste kwartaal van het jaar een omzet van tussen 89 miljard en 93 miljard. Analisten hadden minimaal op 92,8 miljard gerekend.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond