Deel dit artikel
-

‘Apple wil advertentie-inkomsten verdubbelen’

Apple zou zijn advertentieactiviteiten flink willen uitbreiden. De jaarlijkse inkomsten moeten naar ‘dubbele cijfers’. Op dit moment verdient Apple ongeveer 4 miljard dollar per jaar aan advertenties.

Inkomsten uit Apple-advertenties komen momenteel uit een handvol bronnen; Zoekadvertenties in de App Store, advertenties in Apple News en Apple Aandelen (de nieuwssectie) en een deel van de commercials tijdens MLB Friday Night Baseball-streams.

Apple had al aangekondigd dat klanten meer advertenties in de App Store gaan zien. Met de nieuwe advertentieblokken in iOS 16 kunnen adverteerders advertenties plaatsen op het tabblad Vandaag in de App Store en onder aan productpagina’s voor apps.

Een andere potentiele inkomstenbron zijn gesponsorde resultaten in de Kaarten-app. Advertenties kunnen in de toekomst mogelijk ook verschijnen in Apple Books en Apple Podcasts.

Apple is bekritiseerd voor het uitbreiden van zijn advertentiebedrijf omdat het de advertentiemarkt van derden verlamt met privacyfuncties zoals App Tracking Transparency.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond