Deel dit artikel
-

Apple brengt podcastapp naar de webbrowser

Een van de drie grote spelers op podcastgebied, Apple, gaat zijn podcastapp ook aanbieden op het web. Daardoor wordt het mogelijk om afzonderlijke episodes af te spelen.

Het is een stap om niet achter te komen in de strijd met Google en Spotify. Zij werken beiden hard aan hun respectievelijke podcastproducten in termen van features voor producenten en luisteraars van on demand audio. Bij Apple maakt de uitzendingen vindbaar en afspeelbaar op podcasts.apple.com, weet 9to5mac. Emerce kon dat echter niet reproduceren via Nederlandse noch Amerikaanse IP-adressen.

Apple heeft sinds juni 2012 al een aparte app op zijn mobiele hardware om podcast mee te luisteren. Tot de hernieuwde hype rondom deze vorm van auditieve media werd daar echter betrekkelijk aan gedaan. Wel onderhield de computermaker al die tijd de infrastructuur om podcast vindbaar te maken in zijn apps, waardoor het nu een van de drie grote zoekmachines is.

Een podcastapp in de webbrowser, met een nieuwe interface, is iets waar de eindgebruiker en daarmee de mediaproducenten van profiteren in termen van gebruiksgemak.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond