Deel dit artikel
-

Apple wordt het niet eens over batterijleveringen Apple Car

Apple heeft gesprekken met de Chinese bedrijven CATL en BYD over batterijleveringen naar verluidt gestaakt. Die batterijen waren bedoeld voor de zelfsturende elektrische auto die Apple ontwikkelt.

De gesprekken zouden zijn vastgelopen omdat de bedrijven weigeren Amerikaanse fabrieken te bouwen die exclusief aan Apple zouden moeten leveren. De zaak ligt gevoelig wegens de politieke spanningen tussen Washington en Beijing.

BYD heeft al wel een ijzerfosfaatbatterijfabriek in Lancaster, Californië, maar wil niet investeren in een nieuwe faciliteit.

Apple heeft de hoop nog niet opgegeven en wil de gesprekken met CATL of BYD later hervatten, melden bronnen aan Reuters.

Chinese batterijfabrikanten zijn iets verder met de ontwikkeling van lithium-ijzerfosfaat (LFP) batterijen dan westerse bedrijven. Ze kunnen ze ook goedkoper leveren. Ook Tesla maakt gebruik van deze batterijen. Apple zou overigens nog kunnen uitwijken naar het Japanse Panasonic.

Bronnen vertelden Reuters vorig jaar dat Apple tegen 2024 een elektrische auto op de weg wil hebben, maar de ontwikkeling ervan heeft telkens tegenslag te verduren gehad. Nogal wat potentiële partners haakten af vanwege onmogelijke eisen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond