Deel dit artikel
-

Apple eerste biljoenenmerk volgens Kantar

Apple is het eerste biljoenenmerk ter wereld volgens het nieuw uitgebrachte Kantar BrandZ Most Valuable Global Brands Report 2024. Apple behoudt de nummer 1-positie voor het derde opeenvolgende jaar en wordt aan de top van de ranglijst vergezeld door Google, Microsoft en Amazon.

Ook McDonald’s behoudt haar positie in de top vijf dankzij de voortdurende innovatie, waaronder het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) voor toepassingen zoals dynamische menuborden en het voorspellen van bestellingen. Dit laat zien hoe ook niet-tech merken de mogelijkheden die AI biedt verkennen om groei te creëren.

NVIDIA stijgt 18 plaatsen naar de 6e positie in de ranglijst van 2024, met een merkwaardestijging van 178%. Facebook keert na een jaar afwezigheid terug in de Top 10, terwijl Oracle voor het eerst de Top 10 betreedt.

De BrandZ ranglijst van dit jaar benadrukt de veerkracht van topmerken, met een totale merkwaarde van de Global Top 100 die met 20 procent terugveert tot 8,3 biljoen dollar, dicht bij de piek van 8,7 biljoen in 2022. Sinds de lancering in 2006 is de merkwaarde van de Global Top 100 met 474 procent gestegen. De drempel om deel uit te maken van de Top 100 is met 354 procent gestegen, van 4 miljard naar 19 miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond