Deel dit artikel
-

‘Apple gaat iTunes verbouwen’

Apple werkt aan een compleet nieuwe versie van zijn iTunes muziekwinkel die mogelijk ook voor Android beschikbaar komt. Het bedrijf is niet tevreden over de groei van iTunes. Zo zou de iTunes Radio-dienst te weinig verkeer naar de winkel genereren.

Tot de nieuwe plannen behoren volgens vaktijdschrift Billboard on demand streamingdiensten (vergelijkbaar met Deezer en Spotify) en exclusieve overeenkomsten met de muziekindustrie.

iTunes leunt nu nog sterk op downloads en domineert die markt met een aandeel van negentig procent, maar blijft achter op nieuwere diensten als Deezer en Spotify.

Om die achterstand in te halen komt in iOS 8 wellicht een aparte muziekapp. Die app komt mogelijk ook beschikbaar voor Android, waardoor Apple een groter bereik krijgt.

Volgens Billboard is de muziekindustrie zelf ontevreden over iTunes Radio. Mogelijk heeft Apple lage loyalty’s bedongen met als belofte dat het tot meer verkopen in iTunes leidt. Daarvan lijkt dus geen sprake te zijn. iTunes Radio is geen Spotify, luisteraars kunnen geen nummers selecteren, wel nummers overslaan.

Het is onduidelijk op welke termijn de nieuwe iTunes het licht zal zien. KGI Research analist Ming-Chi Kuo heeft gisteren een tijdlijn gepubliceerd van nieuwe producten die Apple de komende tijd gaat uitbrengen. Tot aan de zomer verwacht hij slechts nieuwe modellen van de iMac. In het derde kwartaal zouden een nieuwe iPad, iWatch (in twee smaken) en een 4,7 inch iPhone het licht moeten zien. In het vroege najaar zouden ook een nieuwe Apple TV en een groot formaat iPhone (5,5 inch) moeten verschijnen.

iPhone-ontwerper Greg Christie, die honderden patenten op zijn naam heeft staan, gaat Apple overigens verlaten na wrijvingen met hoofdontwerper Jony Ive. Ive kreeg afgelopen jaar de leiding over het zogenoemde human interface design-team en ging zich in die hoedanigheid bemoeien met het uiterlijk van iOS 7. Christie voelde zich niet alleen gepasseerd, er zou ook onenigheid zijn ontstaan over de te volgen koers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond