Deel dit artikel
-

Apple grossiert in spookbedrijven

Apple richt steeds vaker ‘spookbedrijven’ op om merken vast te leggen zonder al te veel aandacht te trekken. Het Nederlandse merkenkantoor Arnold & Siedsma heeft eind vorig jaar voor Apple de merknaam iWatch voor heel Europa vastgelegd. Niet in opdracht van Apple, maar van Brightflash USA LLC.

Het merk iWatch, naar verluidt het aanstaande slimme horloge van Apple, werd tegelijk met het merk Brightflash ingediend, zo blijkt uit gegevens van het Europees merkenregister. Andere depots onder die naam zijn niet te vinden. Brightflash USA LLC is sinds 2012 is geregistreerd in Delaware.

Arnold & Siedsma is weer niet betrokken bij depots in individuele landen. Zo is iWatch de afgelopen weken ook namens Brightflash in Engeland en Denemarken geregistreerd.

Apple staat bekend om zijn geheimzinnigheid. Het bedrijf wil liever niet dat producten en diensten voortijdig uitlekken. Met hardware lijkt dat maar moeilijk te lukken, aangezien vooral Chinese leveranciers van onderdelen informatie lekken.

Volgens MacRumors heeft Apple nog meer spookbedrijven opgericht. Yosemite Research LLC en Coast Research LLC lijken merknamen te hebben vastgelegd voor de komende generaties Max OS X-versies. Yosemite, Redwood, Mammoth Big Sur en Pacific zijn enkele van de vastgelegde namen. Daarnaast zijn namen gedeponeerd namens Cassowary Devices LLC, Asilomar Enterprises LLC en Antalos Apps LLC.

Inmiddels is de strijd om de merknaam iWatch losgebarsten. De Zwitserse horlogemaker Swatch heeft aangekondigd dat het zich zal verzetten tegen de goedkeuring van de merknaam iWatch omdat het verwarring zal veroorzaken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond