Deel dit artikel
-

Apple haalt iPhones uit zijn Duitse winkels na vonnis

De juridische strijd tussen Apple en een van zijn belangrijkste leveranciers Qualcomm heeft een volgende dieptepunt bereikt. Apple mag de iPhone 7 en 8 in Duitsland niet langer in zijn eigen winkels verkopen na een vonnis van de rechter in München. Apple zou inbreuk maken op patenten van chipfabrikant Qualcomm.

Hoewel Apple hoger beroep heeft aangetekend, haalt Apple de modellen voorlopig uit zijn vijftien winkels. Op 4300 andere locaties in Duitsland mogen de iPhones nog steeds verkocht worden.

Ook de nieuwe iPhone XS, XS Max en XR blijven in Duitsland gewoon verkrijgbaar.

Het conflict dateert al van eind vorig jaar. Qualcomm vindt dat Apple zijn technologie gebruikt zonder daarvoor voldoende af te dragen. Apple meent dat de chipontwerper zijn marktpositie misbruikt.

Eerder deze maand verbood een Chinese rechter ook de import en verkoop van iPhone-modellen. Apple bracht in alle haast een software-update uit, maar Qualcomm stelt dat de inbreuk daarmee niet wordt weggenomen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marcel Hannink

Apple is een technologisch bedrijf zonder weerga, met andere woorden een uniek bedrijf door Steve jobs opgericht voor ontwikkeling in de toekomst gericht en dat ze wat meer invloed hebben dan anderen is logisch.Dat ze Apple nu wat meer onder druk zetten komt door die handelsconflict (Amerika-China) en Het Europese commissie of parlement (Brussel) Apple heeft gewoon de toekomst in handen en Europese parlementen en landen erom heen kunnen beter samen gaan werken met Apple 🍏

Hoogachtend Marcel Hannink

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond