Deel dit artikel
-

iPhone 6 zorgt voor recordcijfers Apple

Apple sluit alweer een recordkwartaal af. De omzet over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2015 kwam uit op 74,6 miljard dollar, de winst op 18 miljard. Grotendeels dankzij de verkopen van de iPhone 6 (Plus).

Apple verkocht 74,5 miljoen iPhones, terwijl de markt op 65 miljoen had gerekend. Een jaar geleden verkocht Apple nog 51 miljoen iPhones. Zelfs de iPad verkopen ging goed met 21,4 miljoen stuks. Apple verkocht 5,5 miljoen iMacs en MacBooks.

Diensten, waaronder App Store en iTunes vallen, leverden Apple 4,8 miljard dollar op. Geen bedrijf heeft ooit zulke hoge kwartaalcijfers gemeld, schrijft TechCrunch, ook niet Gazprom of Shell.

Zondag meldde de Financial Times al dat Apple voor het eerst meer iPhones heeft verkocht in China dan in de VS, overigens grotendeels door de samenwerking met China Mobile. De kwartcijfers maken dat overigens niet duidelijk. Wel komt 65 procent van de omzet uit internationale markten.

Volgens CEO Tim Cook heeft Apple vorig jaar al ruim 1 miljard iOS apparaten verkocht.

Voor het tweede kwartaal – traditioneel een windstille periode voor het bedrijf – verwacht Apple een omzet van 52 tot 55 miljard dollar.

Omzetontwikkeling hardware Apple (bron: TechCrunch)

Deel dit bericht

1 Reactie

Gert Meijer

En dat allemaal met een telefoon die Apple in het verleden nooit wilde maken wegens te groot. Eindelijk krijgen de Android-toestellen de eer die ze verdienen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond