Deel dit artikel
-

‘Apple kampt met groot tekort aan iPhone 14 Pro toestellen’

Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo kampt Apple in het vierde kwartaal van dit jaar met een groot tekort aan iPhone 14 Pro-toestellen. Als gevolg hiervan zal de iPhone omzet 20 tot 30 procent kunnen dalen.

Volgens Kuo zal het bedrijf tussen de 70 en 75 miljoen iPhones verschepen, terwijl dat er 80 tot 85 miljoen stuks hadden moeten zijn. De totale leveringen van de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max zullen 15 tot 20 miljoen stuks minder zijn dan verwacht.

Reden zijn de lockdowns als gevolg van de recente COVID-19-uitbraak in China, die resulteerde in sluitingen van fabrieken en arbeidsprotesten in de belangrijkste iPhone-fabriek van Foxconn.

Kuo schrijft dat de gemiddelde bezettingsgraad van de iPhone-fabriek in Zhengzhou in november slechts ongeveer 20 procent bedroeg en naar verwachting pas in december 30-40 procent zal bedragen. Pegatron en Luxshare ICT, twee andere Chinese telefoonfabrikanten, zullen respectievelijk ongeveer 10 procent van de iPhone 14- en 14 Pro-bestellingen van Foxconn krijgen.

De iPhone 14 Pro en 14 Pro Max zijn momenteel al niet op voorraad bij Apple Stores in de VS. Bestellingen ondervinden vertragingen van vier weken op de website van Apple.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond