Deel dit artikel
-

Apple koppelt Europese appwinkel in maart af

Apple gaat de Europese versie van de App Store vanaf maart afkoppelen om sideloading van apps mogelijk te maken in de EU-landen. Dat schrijft de doorgaans goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg in zijn wekelijkse nieuwsbrief.

De Europese appwinkel staat dan geheel los van de universele appwinkel van Apple.

Door de invoering van de Digital Markets Act (DMA) in de EU-landen moet Apple alternatieve appwinkels toelaten. Apple heeft tot 7 maart om aan de eisen te voldoen.

Apple is geen voorstander van alternatieve appwinkels vanwege veiligheidsrisico’s. De verwachting is dan ook dat gebruikers allerlei waarschuwingen te zien krijgen als zij een app buiten de App Store om willen installeren.

Apple moet ontwikkelaars ook toestaan om gebruikers te wijzen op alternatieve betaalmogelijkheden buiten de App Store om.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Bas de Paauw

Ik kan al met Big Sur niet eens verbinding met de App winkel maken terwijl het in het verleden wel kon. Wanneer wordt dit gefixt?

Martijn

@Bas Er komen geen Big Sur updates meer. 11.7.10 van September is de laatste update geweest. Waarschijnlijk is er daarom ook geen toegang meer tot de appstore. Big Sur is te oud.

Je zult moeten updaten naar nieuwere versies (12-14).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond