Deel dit artikel
-

Apple boekt beste juni-kwartaal ooit

In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar heeft Apple fors meer omzet en winst behaald dan een jaar geleden: resp. 53,3 miljard dollar versus 45,4 miljard in 2017, en 11,5 miljard dollar versus 8,72 miljard een jaar geleden. CEO Tim Cook spreekt over ‘het beste juni-kwartaal ooit’.

Er werden echter amper meer iPhones verkocht: 41,3 miljoen versus 41 miljoen een jaar terug. Ook werden 11,5 miljoen iPads (meer dan vorig jaar) en 3,7 miljoen Macs (minder dan vorig jaar) verkocht.

De categorie diensten (Apple Store, Apple Music, enzovoorts) was dit keer goed voor 9,55 miljard dollar, 31 procent meer dan in 2017.

Het is duidelijk dat vooral de iPhone X heeft bijgedragen aan het resultaat. Analisten denken dat de iPhone X ongeveer een derde van alle iPhone verkopen vertegenwoordigt. Zelf geeft Apple dit soort details niet vrij.

De koers is zojuist nabeurs 3 procent gestegen, terwijl de meeste techaandelen na de teleurstellende cijfers van Facebook vorige week een flinke duik maakten.

Analisten hebben vooral hoge verwachtingen van september, als Apple naar verluidt drie nieuwe iPhone modellen gaat presenteren, waaronder een grotere 6,5 inch iPhone X Plus. Dat is meteen het het grootste iPhone-scherm dat Apple ooit heeft uitgebracht. De iPhone X Plus draait waarschijnlijk ook op een gloednieuwe processor met de naam A12.

Naast de opvolger van de huidige iPhone X wordt een reguliere versie van de iPhone 9 verwacht, de opvolger van de iPhone 8. Deze krijgt geen OLED scherm om de kosten laag te houden.

De verwachting is wel dat de normale iPhone X nu onder de 1000 euro zal gaan kosten. De iPhone X van vorig jaar was de duurste iPhone van Apple ooit.

Traditioneel lanceert Apple zijn iPhones in de tweede week van september.

Op onderstaande video zijn dummy’s te zien voor accessoiremakers. Daaruit is al het een en ander af te leiden.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond